Räkplatta

Denna bjöds jag på idag av kära hustrun. En räkplatta som smakade alldeles underbart. Och enkel att göra, enligt hustrun.

Ingredienser till 3 portioner…

Till plattan:
50 gr smör
75 gr riven västerbottenost (eller annan valfri smakrik ost)
1 dl vetemjöl
1 msk vatten

Garnering:
3 dl Creme Fraiche
100 gr skalade räkor
Gurka
Salladskryddor

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till plattan till en smidig deg. Tryck ut det i en form, 10 x 15 cm. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 18 min. Låt svalna.

Krydda creme fraiche med salladskryddan. ( jo, gillar du någon annan krydda så får du blanda i. Täck över plattan med blandningen. Lägg över räkor och gurka. Servera med ett gott vin, och du blir populär.

20131019-150157.jpg