Räkröra, Sparris på grovt bröd

Det här är en klassiker. Varianter serveras ganska ofta i vårt hem. Enkel att göra. Skulle det saknas något, jag lägg dit något annat i stället.

 

Ingredienser för två personer:

2 skivor grovt bröd

100 gr skalade räkor

1 dl Créme Fraiche

2 sparrisstjälkar

1 dl turkisk yoghurt

1 röd lök

2 msk dill

2 msk gräslök

1 citron

 

Gör så här:

Sätt på en kastrull med vatten och låt koka upp. När det kokar, lägg i en tesked salt och några centiliter olja. Lägg i sparrisen och låt koka i tre – fyra minuter. Häll av vattnet och låt rinna av.

Hacka löken. Bland ihop alla ingredienser utom bröd, citron och sparris. Lägg en skiva bröd på en tallrik. Lägg på röran. Lägg över räkorna och toppa sedan med sparrisen. Krydda med citronsaft. Om du vill festa på ordentligt, ja krydda då med lite paprikapulver. Hittar du den ungerska paprikan, ja då har du verkligen lyckats.

 

Räkröras med sparris

Räkröras med sparris