Börja med att skala potatisen. Tärna upp den i ganska små tärningar, kanske en halv centimeter på varje sida. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i salt och fyll på med potatisen. Du kan lägga i potatisen i det kalla vattnet, och plocka av den när vattnet kokar.
Hacka löken. Plocka fram en stekpanna, och häll i lite olja och en smörklick. När smöret tystnat lägger du i löken och steker den tills du har lite färg på löken. Den ska brynas lite. Ta upp och lägg i löken i en skål. Sätt stekpannan på plattan igen, lite olja och smör, när smöret tystnat lägger du i dina småkokta potatisar. Passa dig för vattenstänk, kommer det i kontakt med din varma olja, så kan det fräsa till. Stek potatisen tills den har trevlig stekyta, och känns mjuk. Det tar några minuter. Under tiden tärnar du din falukorv och skär fläsket i mindre bitar. Häll uppp potatisen i din lökskål. Sätrt åter stekpannan på plattan, lite olja och smör, ja du kan processen nu, när smöret tystnar, så lägger du i fakukorven och fläsket. Du kan om du vill steka det var för sig. När det är färdigt, häller du upp det i lökskålen, och rör om ordentligt. Jag brukar salta fläsket lite, efter att jag snittat upp det. Jag gillar salt fläsk. Servera ditt mästervberk med skivade rödbetor och ett glas mjölk. Det här är normalt ingen rätt du dricker ett gott vin till, möjligtvis då du serverar pytten som nattmat, men då är du ofta ingen smakguru, så då kan du till och med servera en varm öl.