Silltårta
Portioner Förberedelsetid
8personer 10minuter
Tillagningstid Passiv tid
35minuter 4timmar
Portioner Förberedelsetid
8personer 10minuter
Tillagningstid Passiv tid
35minuter 4timmar
Ingredienser
Botten
Fyllning
Garnering
Instruktioner
  1. Börja med att smula kavringen i en matberedare. Tillsätt smält smör och blanda detta väl. Ta fram din bästa form, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna i formen och ställ det hela i kylen i 30 minuter.
  2. Fixa till gelatinbladen genom att låta de ligga i kallt vatten i fem minuter. Låt sillen rinna av väl, och spara spadet. Hacka sillen i ganska små bitar
  3. Skala och hacka rödlöken fint. Blanda med kesella, gräddfil, sill och dill. Ta upp gelantinbladen och smält dessa på svag värme.
  4. Rör ner gelantinblanden i sillröran. Smaka av med sillspaden. Sedan häller du allt i formen med din kavrng. In i kylen i minst fyra timmar.
  5. När det stelnat tar du bort formen och garnerar tårtan med skivade rädisor och gräslök. Sedan försöker du låta tårtan stå tills den ska serveras på aktuellt festbord. Lycka till