Resegodis – Svenskt knäckebröd!!!

Vad stoppar du i resväskan som resegodis?


Jag satt och funderade på vad jag gärna tar med mig när jag reser? Ja, då tänker jag på resorna utomlands. Vi har ofta bilen och reser gärna i Europa, så det är inga större problem med plats. Det är bara att packa in det som man ”behöver” och det brukar vara en hel del. Ofta är det också en hel del som aldrig används, men man kan ju ha behov… En sak som dock alltid används, så är det vårt resegodis. Knäckebröd. ja, det har faktiskt blivit som så att ju äldre vi blir, ju viktigare blir detta knäckebröd. Då gärna med smör och kaviar. Jo, jag kan nästan se mig själv stå där, som i reklamfilmen för ABBA, och berätta om den svenska kaviaren. Den svenska mackan består av knäckebröd, smör och kaviar.

Kylväskans inträde

Numera har vi kylväskan i bilen när vi åker. På ett ganska brutalt sätt fick vi lära oss att den bör kopplas ur och bilen parkeras under en längre tid. Det glömde vi, en gång. I Salzburg körde vi in bilen i ett parkeringsgarage. Sedan upplevde vi den underbara Mozart-staden under några dagar. Vi åt och drack gott, och vi promenerade, mycket. När vi skulle lämna staden gick vi till vårt parkeringshus. Betalade och så skulle jag öppna med nyckeln. Jag trycker på en knapp, så låser hela bilen upp. Icke då, inte ens ett ljud, inte ens en liten blinkning. Batteriet var fullständigt slut. Ja, vi fick tillkalla hjälp. Som tur är, så hade vi någon vägassistans. Vi ringde Sverige och inom en timme som kom där en kille. Han skattade säkert lite inombords. Men han drog igång bilen, och alla var nöjda. Därefter glömmer vi aldrig att dra ur sladden ur kylväskan. Det får hellre kosta lite härsket smör än att bilen laddar ur igen.

Resegodis - Knäckebröd

Resegodis – Knäckebröd