Lyckas med Rödvinssås – äntligen!!!

Det här måste du prova, det är enkelt att lyckas

Älskar du, liksom jag rödvinssås? Men det stora problemet har varit att inte kunna fixa till det själv. Nej, i stället har det varit att inta krogen för att få ta del av denna underbara skapelse. Nu är det kanske slut på detta, och du kan välja något annat än oxfilé black and white, med dubbla portioner av den svarta. Så läs detta ordentligt, så kommer du att bli lycklig.

Till fyra personer behöver du följande ingredienser:

  • 1 gul eller röd lök
  • 4 dl gott syrligt rött vin
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 2 msk honung
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här

Börja med att skala och hacka löken. Det är inte så noga hur den ser ut, du ska sila av den senare. Sätt en kastrull på spisen och högsta värmen. Lägg i en rejäl klick med smör. När det tystnat, lägg i löken och låt den steka till den blir lite mjuk. Det tar någon minut. Då fyller du på med både vin och vatten och låt det koka upp. Häll i resten av ingredienserna, men spara kryddorna. Nu kommer min nya lärdom. Koka såsen så att den reduceras till kanske bara en tredjedel av ursprunget. Det tar säkert femton till tjugo minuter. Men det är det värt, jag lovar. När såsen tjocknat, använder du dina kryddor med sparsamhet. Smaka av så att du inte missar något. Till sist silar du bort löken och har enbart kvar dina goda nykokta rödvinssås.

Du serverar denna magnifika sås till en tyngre kötträtt, oxfilé eller Entrecôte. Men du kan givetvis ta en fläskkotlett eller varför inte fresta omgivningen med en god kyckling. När du har såsen klar kan du variera resten efter behag. Dina gäster kommer att uppskatta detta, jag lovar. Du har ju äntligen lyckas med din rödvinssås.

#Blogg100

Kokande Rödvinssås - en klassiker att lyckas med

Kokande Rödvinssås – en klassiker