Russinlimpa

En russinlimpa baserat på vetemjöl, kan det verkligen bli gott? Den frågan kan jag numera svara ja på. Jag ska utveckla detta recept en del. Bland annat pigga upp med lite spännande kryddor. Vilka, tja det får framtiden utvisa. I detta recept har jag russin. Jag ska prova med lingon inom kort. Fram tills dess jag återkomm er tycker jag verkligen att du ska prova denna härliga Russinlimpa.

Ingredienser till 1 limpa

  • 50 gram jäst
  • 450 gram vetemjöl
  • 150 gram russin
  • 50 gram honung
  • 1 tsk salt
  • 4,5 dl mjölk
  • 25 gram pomerans

Gör så här:

Värm mjölken till 35 grader. Häll i mjölken din deggryta. Smula i jästen och låt det blanda sig. Mät upp övriga ingredienser och häll i deggrytan. Kör i maskinen minst tio minuter, eller tills du får en smidig deg. Den kommer att vara vek (lös). Låt den jäsa i ca trettio minuter, till dubbla storleken.

Slå upp en limpa och lägg i limpformen. Vår är 9X29 centimeter. Låt jäsa till brödet når kanten. Baka av i ugn, 225 grader i omkring 30 minuter. Innan du sätter in brödet, häll i en halv deciliter vatten i ugnen, så att du får lite ånga. Du kan också ställa en liten skål med vatten i ugnen, så får du en fin skorpa på brödet.

Kommentera gärna:

Gillar du min russinlimpa? Jag är nyfiken, så om du kommenterar, så blir jag väldigt glad. Har du ett eget recept, skriv det gärna i kommentarerna. Jag provbakar gärna. Vem vet, det kanske är betydligt bättre än mitt, och det vore ju en upplevelse. Jag gillar upplevelser, också.

Russinlimpa, riktiga godsaker

Russinlimpa, riktiga godsaker