Så här blev det, Blinier a la Waldt

Jaha, så har ett nytt recept sett dagens ljus, blinier a la Waldt. Åhh så gott. Blinier i botten, toppa med tackosköttfärs, ost och lite Creme Fraiche. Detta behöver du.

Ingredienser:
Blinier:
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
3 ägg
1 tsk bakpulver
Lite salt

Tackosköttfärs
400 gr köttfärs
40 gr tacoskrydda
10 gr paprikakrydda
Lite salt
Vatten

Parmensanost
Creme Fraiche

Gör så här:
Börja med smeten till blinier. Blanda samman allt och låt det gärna stå någon liten timme eller så. Tag fram din speciella Blinierpannan och stek. Har du ingen sådan panna, stek som pannkaka, och lägg ihop så att du har halv pannkaka.

Stek tacosköttfärsen. Börja med att bryna köttfärsen. När det är klart, häll på kryddorna och några dl vatten. Stek en stund så att det reduceras.

Lägg upp på ett liten tallrik. Blinier i botten, lägg lagom med tackosköttfärs, en klick creme fraiche och toppa det hela med riven ost. Njut med ett favoritvin.

Jo, jag vet att det ska vara bovetemjöl. Mitt recept liknar pannkakssmeten. Eftersom jag ytterst sällan har bovetemjöl hemma, så blir det med vanligt mjöl. Bakpulvret är viktigt så att det blir lite höjd på bliniern eller pannkakan.

20130921-155835.jpg