Saffranskaka med hallontoppar

En enkel och ljuvlig dessert. Och med lyxiga saffran i smeten. Jag det kan bara bli gott. De som jag gjorde här är nog i största laget. Ta gärna lite mindre formar. Eller baka allt i en stor form och ta sedan ur bottnarna med ett lagom stort glas. Du behöver dessa ingredienser till sex portioner:

150 gram smör
3 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 pkt saffran

Till toppningen
3 dl vispgrädde
2 dl hallon
citronsaft

Gör så här:
Sätt ugnen på 160 – 190 grader. Smält smöret. Vispa samma ägg och socker så att det blir pösigt. Vispa i det varma smöret. Blanda de torra ingredienserna och slå i och rör samman till en jämn smet. Häll upp i sex små dessertskålar eller i en form, ca 20 x 20 eller något större. baka av i den varma ugnen. Brukar ta cirka 20 minuter. Kakorna ska vara gyllenbruna. Låt svalna efter det att du bakat färdigt.

Vispa grädden och smaksätt med citronsaften. Klicka på lite grädde på varje kaka. Toppa med hallon. Så var det bara att njuta av detta.

Saffranskaka med hallontoppning

Saffranskaka med hallontoppning