Salmbärskaka med Vaniljssås

Det här kommer att bli en favorit. 

Ingredienser:

200 gram smör

240 gram socker

10 gram vaniljsocker

10 gram bakpulver

320 gram vetemjöl

4 ägg (ca 240 gram)

3 dl turkisk Yoghurt

250 gram salmbärssylt


Vispa samman ägg och socker. Pillra i smöret som är smält. När allt är en jämn smet lägger du i övriga torra ingredienser, som du har blandat innan. Och så avslutar du med att lägga i yoghurten och salmbärssylten. 

Bröa en långpanna, 24 * 30 centimeter. Baka av det hela i ugnen i 175 grader. Det tar knappt en timme. Servera med vaniljssås, och så är det bara att låta sig smakas.

Ps Har du inget av den gotländska Salmbärssylten hemma, jag prova då med björnbär, eller lägga i vad du har. Det blir godis med det mesta. Ds