Skorpor i Vaniljgrädde – Prinsessornas kokbok

Små trevliga saker som måste provas

Jag läser och bläddrar i min lilla kokbok, Prinsessornas kokbok som Jenny Åkerström skapade under tidigt förra decenniet. Hur ofta kokar du saft eller nyponsoppa? Jag ska säga att jag fuskar en del, jag brukar köpa min nyponsoppa. Men den blir inte sämre av att man kryddar den med diverse små ting. Glass och vispgrädde är klassiker. Här kommer det en variant på detta, skorpor i Vaniljgrädde. Jag har icke smakat, ännu. Snart blir det. Det vattnas ju faktiskt lite i munnen.

Till 6 personer behöver du följande ingredienser:

  • 10 – 15 små runda möra skorpor
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

Börja med att vispa grädden ganska hårt. Blanda sedan mjölk och vaniljsocker. Smaka av. Du kanske vill ha större vaniljsmak, ja då är det bara att lägga i lite mera vaniljsocker. Lägg i skorporna och låt de ligga en stund, så länga att de inte går sönder. Plocka upp skorporna med en hålslev och lägg i vispgrädden. Rör om.
Ställ det hela i kylen och låt det stå minst en timme, gärna lite längre.

Servera skorpor med vaniljgrädde så här

Servera till saft eller nyponsoppa. Ja du kan säkert välja blåbärssoppa eller annan fruktsoppa om du vill. Vaniljsmaken och grädden ska passa. Helst ska soppan vara lite varm, eller åtminstone ljummen, då kommer smakerna till sitt bästa.