Snabbt tips – Hamburgare med stekta grönsaker!

Lite svårt med matvalet i går. Hade blandfärs hemma, samt lite grönsaker. Så det fick bli hamburgare och stekta grönsaker. Föredrar du wokade, så är det inga problem. I med lite soja och krydda lite hårdare, så blir det säkert bra. Men här är det på ”Svenskt” vis. Jag har inget belägg för att det är på svenskt sätt, kan ju bara tro det. Du behöver detta för fyra protioner:
500 gr blandfärs
2 – 3 ägg
salt och peppar
Smör
(Vispgrädde)
1 gurka
3 – 4 tomater
1 paprika
1 gul lök

Gör så här:
Börja med att blanda färsen. Blandfärs och lägg i äggen. Krydda upp till lämplig smak. Har du paprikakrydda så är det inte fel att lägga i några korn. Och vispgrädde. Står det orört i kylen, ja men lyxa tull det med en hal deciliter. Sätt på en stekpanna och lägg i en klick med smör. Forma till 6 – 7 hamburgare och stek så att det är genomstekt.

Hacka grönsakerna (Inte den gula löken) i lämpliga storlekar. Hetta upp en annan stekpanna som du lägger en klick smör i. Lägg i gurkan och paprikan. Rör upp och låt det steka i fem minuter. Lägg därefter i tomaterna och låt steka i ytterligare någon minut. Krydda gärna anrättningen med paprikakrydda.

Den gula löken hackar du på vanligt sätt. Så serverar du hamburgaren med de stekta grönsakerna och kryddar med den råa löken. Jag skulle tro att en kall öl skulle smaka till detta. Själv tog jag bara ett glas vanligt kallt vatten.

Du kan givetvis lägga i vilka grönsaker du vill. Här finns det inget att skämmas för. Tipset är att du börjar steka de hårda grönsakerna och lägger i de mjuka allteftersom de behöver stekas. I mitt exempel ovan, så väntade jag ju med tomaterna. Om jag hade lagt i allt samtidigt, så hade det bara blivit mos av tomaterna.

Smaklig måltid.

Hamburgare och tillbehör

Hamburgare och tillbehör