Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
Har du, liksom jag, en lite hatkärlek till vissa godisar? Jag är svag för snickers, detta fenomen som jag skulle tro att jag kan leva på. Ja i vart fall en tid. Tyvärr så påverkar detta, och allt annat godis, mitt blodsocker.
Så av den enkla anledningen kan jag icke prova denna utmaning. Men en liten då och då, det fungerar. Å andra sidan, varför inte göra det själv. Här är ett recept, som jag är övertygad om att du kommer att älska, ja om du nu är lite godisvän. Men gör det inte för ofta, du kan bli beroende och det kan sätta sig på hullet. Det vill jag inte bidra till. Någon gång då och då, om du lovar ta det där extra varvet runt kvarteret.
Du behöver dessa ingredienser
2 dl ljus sirap
1 dl socker
150 gr jordnötssmör
1 dl kokos
5 dl cornflakes
1 dl jordnötter
200 gr blockchoklad
2 tsk vaniljsocker
Gör det så här:
Värm sirap, socker ock kokos i en kastrull. Det får absolut inte koka, det ska bara upp till 60 – 70 grader, så mycket så att det blir en smet av det hela. Sockret ska smälta.
Blanda sedan övriga ingredienser utom blockchokladen.
Blanda de båda blandningarna. Du häller i lite i taget från den sista blandningen i den som du har i kastrullen.
Plocka fram din bästa form, ca 20 * 30 centimeter. Täck med bakplåtspapper.
Häll i smeten i formen och fördela jämt över hela.
Ställ in i kylen och låt det stelna.
Efter någon timme, ta fram formen.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Häll chokladen över den stela smeten i formen, fördela jämt.
In i kylen en stund till, tills det stelnar.
När kakan är stel, ta ut den och skär i lagom små bitar. Förslagsvis två gånger två centimeter.
Tips
Den här anrättningen blir lite söt, kanske lite väl söt. Ett sätt är att ta bort sockret helt och öka på med sirap och jordnötssmör. Testa dig fram.