Solen skiner – dags för grillen !!!

Den första grillen är på g, Årets första.

Kan det bli så väldigt mycket bättre? Solen skiner, jag ska inte påstå att det är sommarvarmt, men tillräckligt för att grill ska stå på dagens schema. Exakt vad det blir, ja det vet jag inte. jag plockade upp några fläskkotletter i går från frysen. lagom tinade idag. Då kryddade jag upp dom lite och ställde dom i skåpet. Det blir perfekt till dess att det är dags för grillen i eftermiddag. Marinaden är absolut inga konstiga saker. Egentligen ska du blanda kryddorna som du själv vill. Jag skickar ändå med dagens lilla kryddblandning:

Dagens ingredienser till fyra kotletter

  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk paprikakryddor
  • 1 msk vitpeppar
  • 1 msk dragon

Gör så här

Blanda kryddorna och mal flingsaltet så att bitarna blir små. I stället för flingsalt kan du använda vanligt salt. Tycker du att proportionerna är felaktiga, så ändrar du naturligtvis. Du är du/ni som ska äta.

Fördela kryddblandningen på kotletterna och låt det stå i rumstemperatur i några timmar. Som du ser använder jag ingen olja eller andra rinnande saker. Och det beror helt enkelt på att det droppar i grillen. Droppande olja orsakar små bränder. I och för sig hanterliga sätt ur risksynpunkt. Men du bränner dina kotletter, och det är ingen höjdare. När du har grillat klart, ja då kan du gärna stryka på lite av din favoritolja.

Så kommer då eftermiddagen eller kvällen. Du har satt på din grill och har nu skaffat dig en perfekt värme för att grilla. Ja, det är då bara att lägga på kotletterna. Ha koll på dina kotletter så att de icke bränns. Ett tips är att ställa en liten kastrull med vatten på grillen. När dina kotletter är färdiga så lägger du i dom i kastrullen i minst fem minuter, gärna lite längre. Då möras kotletterna och blir betydligt bättre att äta.

Jag vet ännu inte vilka tillbehör jag ska använda. Så jag återkommer i en annan artikel om godsaker som kan användas till detta.

Dags för den första grillen i år!!!

Dags för den första grillen i år!!!