Söndagssteken

Idag blev det plommonspäckad fläskkarré. Alltid lika gott.

 

 

 

Ingredienser:

  • 1 kg fläskkarré
  • Katrinplommon
  • Pepparkorn
  • Lagerblad
  • Smör

Till såsen

  • Kalvfond
  • Salt
  • Peppar

Servera med morötter, vinbärsgelé samt kokt potatis.

Gör så här:

Gör hål i karrén och stoppa in katrinplommon lite här och där. 8 – 10 plommon på en fläskkarré på ett kilo. Ta fram gjutgärnspannan. Lägg i smöret och bryn köttet så att det får en liten yta runt om. Sänk värmen och fyll upp med vatten så att det täcker ungefär halva köttbiten. Lägg i lagerbladen och hela pepparkryddor, gärna vit, svart och kanske grönpeppar. Låt det hela puttra i ca 45 minuter. Vänd på köttet och låt det puttra ytterligare ca 45 minuter. Ta upp och skär i skivor och låt plommonen sitta kvar. Se till att det finns lagom mängd vatten hela tiden.

Såsen:
Ta skyn av det som köttet kokade i. Häll i lite fond, salta och peppra till angenäm smak. Kanske behöver redas av, så att den tjocknar lite.

Middagen är klar.