Spådam

Hur svårt är det att hitta på middagen varje dag? Har du, liksom jag problem med detta? Det är inte lätt att varje dag komma på något som dels familjen gillar, dels fungerar att laga, dels att man har alla ingredienser hemma. Det här med framförhållning, ja det är tyvärr inte min starka sida, det ska villigt erkännas. Och det som kan vara problem, vad är jag sugen på i morgon, eller kanske nästa vecka? Skulle det vara samma som övriga familjen är sugna på?
Jag har lösningen. Den är briljant och enkel, tror jag. Jag kan mycket väl tänka mig praktisera den. Enkelt, man ringer upp en spådam och kollar. Jag vet inte exakt hur de fungerar. Jag skulle kunna tänka mig att de sätter sig och ställer en del frågor. Så det blir att svara. Ur detta så kommer det lösningar. Jag vet att på torsdag nästa vecka är jag sugen på pannkakor. Då gäller det att ha sakerna hemma. Karlshamns punsch, vispgrädde, svart vinbärssylt (Hustruns extremt goda) samt mjölk, ägg, vetemjöl och lite salt.
Listan är klar. Det är bara att pricka av. Under tiden som går, så blir jag ju om möjligt än mer sugen på dessa fantastiskt goda pannkakor.
Så vad händer om spådamen säger kåldolmar? Ja, det är visserligen väldigt gott, men det blir ju ingen punsch… Ja, det är hårt. Ja, jag kan motvilligt säga att jag klarar mig utan punchen, så det är Ok med kåldolmar, också. Men kommer spådamen draganden med stekt aborre, då är det helt kört. Jag äter nämligen inte aborre, oavsett hur mycket av den alkoholhaltiga drycken som erbjuds.
Nu blir det pannkakor nästa vecka. Jag har dock icke bestämt vilken dag. Men pannkakor. Det är nog som så att när man skriver om något, ja då suger det. Så det är bara att ta fram listan, fråga övriga familjen när det ska serveras, och boka in den middagen.