Sparris med Parmesansky

Detta är ett eget recept, men grunderna är hämtade ut Tommy Myllymäkis bok om såser. Du läser om boken på min bokblogg, Bokmagazinet.se. Tommy kallar detta för Oliv och Parmesansky, jag väljer att ta bort Oliverna. Jag gillar inte dessa…

Ingredienser, min modell: 4 portioner
2 schalottenlökar
3 dl kalvfond
1,5 dl riven parmesanost
2 msk timjan
20 sparrisstjälkar
Olja att steka i

Gör så här:

Skala och hacka schalottenlöken. Värm upp en stekpanna och lägg i löken. Låt den mjukna lite. Tillsätt kalvfonden, parmesanost och timjan. Låt puttra några minuter. Under tiden kokar du sparrisen i några minuter i lätt saltat vatten.

Lägg upp fem sparrisstjälkar på varje tallrik. Häll över skyn. Har du ost över, stör gärna över det. Ät och njut.

Sparris med Parmesansky

Sparris med Parmesansky