Sparris = Våren är här?

Jag hörde i går att någon hade fått färsk Sparris. Jag vill minnas att det var den Gotländska sparrisen som redan var klar. Jag måste ju säga att jag är väldigt avundsjuk på detta. Sparris är den växt som jag personligen gillar allra mest. Jag har vid tillfällen försökt skaffa mig en egen odling av denna fantastiska växt, men se det vill icke. Numera lägger jag mina kronor på att köpa från de som kan odla, i stället för att bli besviken i mitt egna lilla trädgårdsland.

Jag brukar göra sparrissoppa, men du kan ju använda sparris till en hel massa andra saker. Får jag tag på den alldeles nyplockade så gör jag icke sparrissoppa på den. Nej i stället steker jag den i lite smör, eller så ligger den på grillen några minuter. Eller det klassiska, koka den i några minuter. Servera med lite smör efter det att du har saltat den.

Sparrisen kan ingå i massor med förrätter. Jag räknar inte upp dom här. Men har du ett favoritrecept på din förrätt. Koka då några sparrisar, dela dessa i lagom delar och krydda din förrätt med dessa. Det mat blir om möjligt ännu godare med detta lilla tips på ditt recept.