Struvor – Riktigt goda och säkert onyttiga.

Struvor vansinnigt goda – och onyttiga

Du har säkert smakat dessa vidunderligt goda kakor på något kalas. men har du gjort dom själv? Prova, och du har skaffat dig onyttigt goda kakor som du kommer att ha i ditt lager. De är enkla att göra, men kräver två saker. Ett struvjärn och flottyrolja. Har du det hemma, ja då har du skapat dig bra förutsättningar. Och du, det onyttiga det glömmer vi för ett tag. Någon har sagt, man kan äta allt, men inte alltid.

Du behöver följande ingredienser till cirka 20 kakor

  • 2 ägg
  • 65 gr socker
  • 90 gr mjöl
  • skalet av en liten bit citron. Eller så kan du hälla i lite citron eller limesaft

Till kokningen: Flottyrolja

Gör så här med dina struvor

Vispa äggen och sockret tills det bara blir jämt. Häll i mjöl och citronskalen eller motsvarande. Smeten ska vara slät. Låt det stå i tio minuter.
Under tiden hettar du upp flottyroljan. Sedan doppar du ditt struvjärn, först i flottyroljan. Sedan i smeten, så att du får smet på hela formen. Därefter doppar du det i flottyroljan. Inom kort släpper kakan från din form. Då kan du doppa den igen i smeten och göra om processen. När kakan är lagom brun, ja då tar du upp den och lägger på ett hushållspapper. Strö lite strösocker på struvorna. Vänd de gärna och strö lite strösocker även där.Låt de ligga där en lite stund och svalna. Servera struvorna till det nykokta kaffet. Och ordnar du kaffekalas, ja då ska du definitivt ha med dessa goda struvor. Du gör definitivt succé och struvorna blir de stor samtalsämnet.

Som du vet, så kan flottyroljan börja brinna om du inte har koll på temperaturen. Se till att du har ett lock som du sätter på kastrullen ifall det skulle ta eld. Och du ska icke ha fläkten på när du kokar.