Ta en promenad. Perfekt att koppla av till!!!

Det blir inget recept idag, det blir en promenad

Hur ofta tänker du på mat eller jobb? Jag tycker jag har det mestadels av tiden i mitt huvud. Ja på ett eller annat sätt. Så idag skippar jag all mat. Jag plockar fram den här bilden i stället. En bild från den promenad som jag och min hund tar. Det är inte varje dag vi passerar just denna plats, vi har, precis som Sten Vall i Björn Hellbergs deckare, en hel del promenadvägar att välja mellan.

Perfekt till promenad, Glänninge i Laholm

Glänninge i Laholm

Tankarna svävar fritt

I en sådan här miljö, ja då kan det inte bli annat än att tankarna svävar fritt. och då kan det dyka upp nya funderingar, kanske ett nytt recept, eller en ny inspiration. På något sätt måste man utvecklas. Mitt sätt är just dessa avkopplande små promenader. En hund som är fullt upptagen med sitt. han ska lukta och kolla av vad som har varit där tidigare, och så pinka in sitt revir. För egen del kan tankarna hamna exakt var som helst. just det, exakt var som helst. När de hamnar någon stans så har jag tid att fundera färdigt. När jag sitter hemma och jobbar, så blir det ofta att något annat tar tag i en.

Koppla av

Jag tror dessutom att man blir mer harmonisk om det finns utrymme för lite uteliv. I stället för att bara sitta och kämpa framför datorn, så piggar en promenad upp tillvaron. Man blir på bättre humör. Det måste gynna den kreativa utvecklingen av ens huvud. Det gäller då bara att ha tillräckligt med minne i huvudet, för att komma ihåg alla vackra tankar som florerar. För min del så finns det inte riktigt plats. Jag får ha med mig mobilen och göra mina anteckningar där. I annat fall glömmer jag bort vad jag kommit på.

Så följ rådet, ta dig en promenad varje dag. Personligen har jag numera som mål, 50 000 steg i veckan.