Tosca-kaka

Tosca med hallnon

Här är dagens fynd. En tosca-kaka fylld med hallon.

Ingredienser (24 – 32)
5 ägg
225 gr smör
240 gr socker
270 gr vetemjöl
250 gr hallon

Tosca-smet
75 gr smör
75 gr socker
75 gr mandelspån
1 msk mjölk
1 msk vetemjöl

Gör så här:

Börja med att smälta smöret och sätta på ugnen på ca 200 grader. Vispa sedan ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjölet och smöret och vispa/blanda till en jämn smet. Sist, rör i hallonen. Fyll en form, 24 x 32 cm, är alldeles utmärkt. Har du en rundform, med 24 cm i diameter, kan kakan bli lite hög, dock lika god.

Baka i ca 20 minuter. Kakan ska börja få färg. När du satt in kaka i ugnen tar du fram en liten kastrull, och lägger i alla ingredienser till toscasmeten. Smält detta, så att det blir en smet. Låt det svalna.

Efter ca 20 minuter tar du ut kakan ur ugnen, och smeter på Tosca-smeten. Sedan in i ugnen igen i cirka 15 min.

Du kan äta kakan som den är, men kan lyxa till det en del, genom att servera med vaniljsås, eller kanske lite chokladgrädde.