Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
Vad kan bli bättre. Fram med lite köttfärs, tänd på grillen, så uppstår det ljuva sommartider. Det är enkelt och det är njutbart. Kanske tillsammans med en god och kall öl. Ja, jag har svårt att tänka mig bättre förutsättningar för en god och trevlig måltid. Kanske bjuder du in grannlaget eller kompisarna. Det går visserligen åt lite mera öl, men nu har ju en trevlig sammankomst, med säkerligen många glada skratt.
Du behöver följande ingredienser för tio personer
1,5 kilo nötfärs
0,5 dl ströbröd
2 dl vispgrädde
4 ägg
salt och peppar
Tillbehör till hamburgaren efter eget välbefinnande.
Gör så här
Slå i ströbrödet i en stor bunke. Häll över vispgrädden och blanda ordentligt. Låt det stå i cirka 10 minuter och svälla. Lägg i köttfärsen och knäck i äggen. Salta och peppra efter önskemål. Blanda det hela så att du får en väl blandad smet. Ta upp cirka 100 gram och rulla först till en boll. Därefter plattar du ut den till en hamburgare. Av den här satsen ska du få 16 – 17 hamburgare.
Grillen har du tänt och den har uppnått en härlig värme. Lägg på dina hamburgare. Låt dom ligga en bra stund, ja bara kort innan de bränns, innan du vänder dom. I annat fall riskerar du att hamburgarna faller sönder.
Servera
Du har säkert dina egna tankar till vilka tillbehör som du vill ha. Rå lök, senap, gurka och majonnäs är mina favoriter. Sedan har jag börjat med att rosta en skiva formbröd i stället för hamburgerbröd. Jag tycker det blir en betydligt bättre konsistens av hela rätten om jag har rostat bröd. Du väljer vad du/ni vill ha.
Det franska
Ja, det ska jag nog erkänna, det franska i den här rätten är ganska långsökt. Men man gör en världsberömd senap i Dijon. En fantastisk trevliga stad, som dessutom utgör den norra spetsen av vindistriktet Bourgogne, bara det kan vara värt ett besök.