Tunnbröd – idag igen…

Insnöad – Ja jag erkänner – Tunnbröd även idag!

Jag är just nu lite insnöad på Tunnbröd. När jag såg bilden i går, så började tankarna flöda om just denna magnifika grund, som kan användas till så mycket. och som är väldigt formbart. Du kan hänga ett tunnbröd över ett glas. Forma det längs glasets sidor. Ställ det hela i micron och kör den i en minut. Så har du helt plötsligt fått en skål som du galant fyller med en massa godsaker. Eller så rullar du tunnbrödet som en glasstrut. Sätt det i ett glas och kör det hela i micron i 60 sekunder. Även detta fyller du med dina favoritgodsaker.

Ett förslag på fyllning:


Det här kan säkert bblir en klassiker. Du behöver följande ingredienser till fyra personer:
  • 4 tunnbröd
  • 1 pkt bacon
  • 2 dl Créme Fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 0,5 dl frusna lingon

Gör så här

Forma din tunnbröd som du vill ha dom, en skål, en strut eller kanske en fyrkantig liten ask. Hacka löken och skär äpplet i små fyrkantiga bitar. Skär bacon i små bitar och stek så att de blir knapriga. Låt svalna. Blanda Créme Fraiche och gräddfil. Fyll på med lök, äpple och den stekta baconen. Blanda väl. Sist lägger du i de frusna lingonen. De är så lätt frusna att de tinar snabbt i din fina blandning. Så fördelar du blandningen i dina fina formar. Du ska kanske spara några lingon och toppa med. Till sist kryddar du anrättningen med örtkryddor av de slag du har hemma. Timjan, basilika och mejram. Är du riktigt fräck, jag då tar du min favoritkrydda, dragon. Den kan man aldrig få för lite av.

Denna lilla anrättning passar sig mycket väl som förrätt. Servera då gärna med ett glas vitt vin, gärna lite syrligt. Och svalt. Då kan jag garantera att du har inlett din middag på ett alldeles förträffligt sätt. Och sedan är det bara att bygga vidare.

#Blogg100