Tunnbrödsrulle – vårens mat?

Kan tunnbrödsrulle vara vårens mat?

Tunnbrödsrulle är ju en klassiker. Jag hittade bilden nedan på nätet och jag blev så sugen. Det är enkelt och det går snabbt att göra. En tunnbrödsrulle är aldrig fel. Peta i lite potatismos och ett par korvar, så är det klart. Här ska jag dock bli lite lyxigare. i denna tunnbrödsrulle ska jag stoppa i en gubbröra, även detta en klassiker.

Du behöver följande till fyra personer

  • 4 mjuka tunnbröd
  • 3 kokta ägg
  • 8 ansjovisfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 -3 msk gräslök
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

Börja med att skala och hacka den gula löken. Hacka sedan gräslök och skär äggen i små bitar. Ansjovisfiléerna skär du i små bitar. Lägg ut tunnbröden och fördela smeten på varje tunnbröd. Vik ihop tunnbröden och kanske du behöver slå in de i aluminiumfolie. Ät anrättningen med sked eller gaffel, gärna ute i den varma vårsolen.

Lite tips

Du kan i princip stoppa i vad du vill i din rulle. Det enda egentliga kravet är att det ska vara en smet, till exempel mos eller som i mitt fall, en gubbröra. Då blir det enkalre att äta och att hantera. Men vill du stoppa i en bakade potatis med en väl grillad oxfilé, så var så god. lite otymplig att äta, men det går. Jag skulle kunna tänka mig en rökt lax som man lägger i tunna skivor på brödet. Därefter lägger man någon lite godsak, till exempel en hovmästarsås och rulla ihop allt. Det blir nästan som små snittar, men det behöver man inte berätta. Ta den i handen och ät den rätt av.

Fantasin är begränsningen. Det jag kan säga är att har du ett gäng tunnbröd i frysen, så klarar du alltid en spontan liten vickning eller mottagning. Du blir populär i alla kretsar…

Tunnbrödsrulle

Tunnbrödsrulle