Ungersk gulasch

Surfade runt en del och hittade det här receptet på Nedanbäcks gårdbutiks hemsida. Ska genast prova.
4 port

400 gr innanlår/rostbiff av Limousin
2 stora lökar
2 msk smör
1 tjock skiva bacon
6 råa potatisar
2-3 hackad vitlöksklyftor
Salt, peppar
4 tomater, färska utan skal
2 tsk paprikapulver
1-2 lagerblad
1 msk maizenamjöl
Buljong att späda med

Tillagning:
Börja med att skära köttet i 2*2 cm bitar. Hacka löken, skala och tärna den råa potatisen och baconskivan. Bryn sen köttet i smör innan löken och baccontärningarna läggs i. Låt allt få en fin färg. Lägg sedan i vitlöksklyftorna. Strö på maizenamjölet och paprikapulvret. Rör om väl, späd med buljong och lägg sedan i tomaterna och lagerblad. Salta och peppra och låt småkoka under lock tills köttet är mört. Lägg i potatistärningarna, och ”såsen” skall nätt och jämt täcka potatisen. Låt småkoka tills potatisen är färdig. Servera rykande het med skivad wienerkorv och finhackad persilja.