Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
Det här blev en höjdare, liksom mycket av det jag gör. Men prova detta ganska enkla recept så förstår du varför.
Du behöver dessa ingredienser för fyra personer:
2 kycklingfiléer
5 del Créme Fraische
1 del vispgrädde
Paprikakryddor
Chiliflakes
Smör Olja
Ett paket Bacon
150 gr gratängost eller annan riven ost, gärna med god smak.
Gör så här:
Börja med att ställa ugnen på 200 grader och plocka sedan fram baconpaketet, och öppna det. Hacka bacon i små bitar. Plocka fram stekpannan, lägg i en klick smör och stek bacon, gärna så att det blir lite knaperstekt.
Plocka fram kycklingfiléer och lägg i en ugnsfast form. Börja med att hälla i lite oliv eller rapsolja i botten. Blanda Créme Fraiche och vispgrädde. Krydda på med paprikapulver och ChiliFlakes till angenäm styrka. Häll detta över kycklingfiléerna. Därefter häller du över bacon och sist kryddar du med din fina rivna ost. Har ugnen nått rätt temperatur är det bara att ställa in skålen och så sätter du dig och väntar på att godsakerna ska bli färdiga. Brukar ta 25 – 30 minuter. La du i frusna filéer, så tar det lite längre tid. Du kan kolla temperaturen i filén, den bör ha passerat 72 grader. Plocka ur formen och låt den vila någon liten minut innan du serverar godsakerna. Jag hade bara en vanlig grönsallad till detta, toppad med lite olivolja och vitvinsvinäger. Du kan ha Rapsolja, det fungerar lika bra. Ta bara din favoritolja och toppa.
Det här blir en LCHF och du kör med kyckling. Väljer du en fläskfilé kan jag icke garantera att det håller sig inom LCHF, jag kan spontant tycka det, men… Du får avgöra själv, det är såsen som piggar upp detta recpet. Kommer du på hur du ska krydda bäst, skriv upp hur du kryddar, så får du uppleva detta igen.