Upp i vikt kvickt – Sven Melander

Jag läste en gång ett recept i en tidning. Det började: Lägg äggen i vatten som värmts till exakt 62,8 grader…
Där slutade jag läsa. Om du är en människa som tycker att den meningen låter som en lovande inledning på ett matrecept, så kan du å din sida sluta läsa här. Detta är inte en sådan kokbok. Detta är en bok om mat, människor, tid och rum. Gärna på en och samma gång. Mat jag ätit tillsammans med människor vid ett visst tillfälle på en speciell plats …

 

Så här skriver Sven Melander på baksidan av sin matbok, Upp i vikt kvickt. Jag träffade honom i går, och då signerade han boken till mig med orden ”Grädde och smör är hela hemligheten”. Du som hängt med på denna blogg känner ju till att jag känner till den hemligheten. Detta stärker mig i mina tankar om hur recepten ska vara uppbyggda, och vad de ska innehålla.

Jag kommer givetvis att studera Svens bok noggrant, jag till och med mycket noggrant. Jag gillar att lära mig och prova mig fram. Jag har snabbt bläddrat i boken. Jag lovar, det finns mycket gott som ska provas och testas. Kanske också utvecklas till lite nya rätter eller rättare sagt, nya varianter på rätter. Så om du, som vanligt, hänger med, så kommer du att få ta del av allt detta, och en hel del annat.

Ett tips redan nu, hittar du boken, köp den direkt. Den är sedan en tid slut på förlaget, och det vet ingen när eller om den trycks igen.

Upp i vikt kvickt - Sven Melander

Upp i vikt kvickt – Sven Melander