Va, en plommonspäckad fläskkarre, och det är ju bara Tisdag???

Ja, trots att det bara är Tisdag, så blir det
plommonspäckad fläskkarre. Det är så himla enkelt att göra. I går
var det extrapris på köttet på ICA MAXI. Och det kan jag bara inte
gå förbi, sådan är jag.

Ingredienser:

Fläskkarre
Smör
Sviskon/urkärnade plommon
Salt och peppar
Vatten

Gör så här:

Ta ur köttet ur förpackningen.
Fram med en kniv och skär upp lämpliga springor. Tryck i sviskon i
varje hål. Du väljer själv hur mycket du vill ha. Jag brukar ha 10
– 15 st. Ta fram gjutjärnsgrytan. Sätt den på plattan, högsta värme
och i med en stor klick smör. När det tystnat bryner du köttet runt
om så att det får färg. Därefter lägger du köttet i grytan och slår
över vatten så att det nästan täcker köttet.

Dra ner värmen, och sätt på locket. Nu ska det sjuda i ca två timmar. Kolla av med en
termometer om du är osäker. Ca 80 grader blir bra.

Gör en gräddsås av vätskan. Servera med potatis och lite godsaker till i form av
svart vinbärsgele, äppelmos, smörgåsgurka eller vad du nu gillar.

20131022-163949.jpg