Varma mackor

Varma mackor

I går blev jag sugen på lite lördagsgodis eller fredagsmys, Varma mackor. Och det är oftast jag som väljer kvällsmat hos oss. Ja då kan ni lista ut ved det blev. Här är en variant.

Ingredienser:
Skivad formfranska
Tomater
Gul lök
Kassler
Majonäs
Ost
Kryddor. ex Paprika

Gör så här:
Bre majonäs på mackorna. Det går att göra det utan, men det blir ganska torrt enligt min åsikt. Strimla lök och kassler och lägg på. Lite tomat och toppa med en god ost. I det här fallet tog jag en stark prästost Grana Padando (likande parmesan.

In i ugnen på ca 225 grader i ca 10 minuter. När osten fått lite färg är det klart. Servera gärna med ett lättare rödvin. I går blev det god mjölk, går lika bra.

Dagen efter kan du äta mackorna kalla. Är du riktigt tuff blir det frukost…