Vitkål – Pizzasallad

När nu vitkålen börjar komma i färsk modell är det dags att lägga ut ett recept på fantastisk god pizza sallad. Den är så bra att du kan äta den utan en massa tillbehör. Men vill du lyxa till det, så är ju en pizza aldrig fel. Eller varför inte klämma igång röken och skapa en fantastisk god Brisket. Du väljer.

Ingredienser till fyra personer

500 gram Vitkål
1 tsk salt
0,5 dl Rapsolja, neutral
2 mask vitvinsvinäger
Rostad paprika
Svartpeppar

Gör så här:

Strimla vitkålen. Lägg i en bunke och strö över saltet. Täck bunken med en plastfolie, och ställ i kylen minst över natten. Blanda vitvinsvinäger med Rapsoljan. Du kan använda olivolja, men se till att den är neutral. Ställ det i kylen.

Dagen efter tar du fram din salladsskål, och häller av all den vätska som bildats. Ta fram oljan och rör om så att den inte skär sig. Häll lätt över din sallad, och rör om så att salladen får ta del av din fina oljeblandning. Krydda med lite svartpeppar.

Vill du ha rostad paprika, så ta med några paprikor. Dela de på mitten och lägg i en ugnsfast form. Ringla lite olja över paprikan, och ställ sedan i ugnen i ca 200 grader tills paprikan fått lite färg. Ta ur den och låt den svalna. Strimla paprikan och vänd ner den i din sallad.

Se där, nu har du skapat en fantastisk sallad som du och dina gäster kommer att gilla ordentligt.

Färsk vitkål, tyvärr icke min bild. Hämtat på Pixabay.

Färsk vitkål, tyvärr icke min bild. Hämtat på Pixabay.