Xanté – riktiga godsaker

Jag var på inköpsresa i veckan och hittade denna variant av den gamla klassikerna Xanté. Det vara bara att stoppa ner i korgen och längta tills den kunde öppnas och smakas på. I går kväll blev det så att öppna den, och se vad den kunde innehålla. Den ”vanliga” päronkonjaken från Xanté är något som jag verkligen gillar, trots att den är en aningen för söt.
Så hur skulle då denna stå sig i konkurrensen. Mörk choklad och päron! Ja, det är bara att konstatera att choklad gör sig väl med många spritsorter, så även med denna. Jag tycker att den här varianten är lite mindre söt än sin föregångare, något som gynnar produkten. Chokladsmaken är inte för dominerande, den är lagom för mig. Då har du redan kunnat lista ut att jag byter ut min vanliga Xanté mot denna ChokladXanté i mitt barskåp.

Tyvärr finns den inte på systemet, ännu. Men den kommer säkert snart dit. Fram tills dess får jag ha den med på inköpslistan när jag åker ner i Europa.

Likören kan givetvis drickas helt rent. Men jag tror att den här, liksom sin föregångare, piggas upp om man blandar den med lite godsaker. Jag skulle ju kunna tänka mig att lite päronsoda eller äppeljuice och några isbitar är sådant som höjer smakupplevelsen och kanske också sänker sockerhalten. Eller varför inte frysa in en bit päron i en iskub, och ha det i glaset. Ja, det finns mycket godis man kan göra med denna likör som bas.

Xanté med Mörk Choklad

Xanté med Mörk Choklad